Zdravo svima!

 

Dobrodošli na moj blog o biljnoj ishrani! Pokušavam da veganizujem popularne recepte, stvaram nove ukusne stvarčice za vegane, one na biljnoj ishrani, za one koji poste ali i za one koji se samo trude da smanje unos namirnica životinjskog porekla… ali i za sve koji vole ukusnu hranu! Nadam se da ćete uživati u receptima i biljnim specijalitetima.

 

Tek kad podelite hranu sa nekim ona postaje deo sećanja i za nekog drugog. Hrana za mene predstavlja mesto okupljanja porodice i prijatelja. Volim da ih iznenadim i ugostim, i počastim zdravom, raznovrsnom i ukusnom hranom, nečim što možda još nisu probali.

plum cake1

 

 

Zašto biram vegan ishranu? Kao što znate, vegan ishrana podrazumeva ishranu bez hrane životinjskog porekla a ona je, za mene, na prvom mestu, moj lični doprinos smanjenju pogubnog uticaja klimatskih promena (mlečna i mesna industrija predstavljaju neke od najvećih zagađivača naše planete!). Na vrhu liste je i dobrobit životinja i stresni uslovi u kojima se one odgajaju, loš kvalitet mesa koje nam je dostupno, kao i naše sopstveno zdravlje.

 

 

pesto2
Ovi recepti će vas uveriti da vegan trpeza može biti bogata i raznovrsna, da
može da zadovolji svako nepce i da je zdrava!
cvekla kuglice1

Uživajte sa porodicom uz vegan trpezu!

Ja sam Danijela, mama dva dečaka koji zajedno sa mnom eksperimentišu u kuhinji a i za stolom

 

ja

 

Za informacije, saradnju, pozitivne misli – zdravo@izmojebiljnekuhinje.rs