Hrskavi trouglici napunjeni baštom -sveže ubranim zelenišem – bebi spanaćem, mladom blitvom i keljem. Za dodatni šmek dodata je sveza mirođija i persun, isto iz baste.

Potrebni sastojci:
1. pakovanje heljdinih kora
2. oko 300g svezeg zelenisa (blitvs, spanac, kelj…)
3. oko 100g tofua
4. 1dcl biljnog mleka
5. začini: kurkuma, kala namak (crna so) ili obicna za zamenu, 1 mladi crni luk, svez persun i mirodjija – po izboru


1. Oko 100g tofua izmrviti, zaciniti kala namakom (ili obicnoom solju), kurkumom i alevom paprikom. Dodati malo biljnog mleka, sve promešati pa smesu lagano proprziti na maslinovom ulju.
2. Sitno iseckati zelenis, ja sam u ovom slucaju imala mladi spanac, blitvu i kelj, mali crni luk i jedan cesanj belog, dodatak persuna i mirodjije. Dodati u tofu i prziti samo nekoliko minuta dok ne splasne.
3. U soljici napraviti smesu pola kisele vode, pola maslinovog ulja. Jednu heljdinu koru premazati pa presaviti na 2 dela. U jedan kraj dodati po kašiku zelenisa pa preklapati u oblik trougla.
4. Trouglice premazati ostatkom vode i ulja, posuti susamom po zelji i krupnom solju i peci u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180C ili dok ne porumene.
5. Prijatno!
6. Ispod ovog, u slikama, imate način na koji se savijaju kore kako biste dobili trouglice!