JESENJA ČORBA OD KARFIOLA

Šta da radite sa 5 glavica karfiola koje vam pokloni komšija a nemate mesta u zamrzivaču? Za početak – jesenja topla čorbica pa onda dalje…

karfiol 2

Karfiol je bogat antioksidantima, pomaže da se preokrene proces starenja kod žena. Antioksidansi u karfiolu uništavaju slobodne radikale koji pomažu da se uspori proces starenja. Uključite ga u vašoj ishrani za dobijanje mlađeg izgleda kože.

 

SASTOJCI:

– pola praziluka

– 2 krompira

– pola glavice karfiola

– 2dcl ovsene pavlake za kuvanje

– 100 g kuvanog zrna spelte

– so, biber, lovor, svež peršun

 

karfiol

priprema:

 

Na maslinovom ulju propržite pola seckanog praziluka, dodate 2 seckana krompira i pola glavice karfiola. Nalijte vodom, posolite i pobiberitie, dodajte list lovora. Kad je krompir skuvan, izvadite lovor, izblendirajte je -gustinu odredite sami – dodajte vode koliko želite da je gusta… dodajte 2dcl ovsene pavlake za kuvanje i na kratko je prokuvajte.

Ostaje vam da dodate jednu konzervu kuvane spelte @globussrbija , malo seckanog peršuna i da zaronite kašikom u ovu jesenju čaroliju.

Čorbicu sam poslužila uz krutone napravljene od starog hleba (jer #kuhinjabezotpada ) – propržite kockice na maslinovom ulju, začinite solju i belim lukom u prahu….

danijela