Jednostavni kolacici sa osnovom od kokosa I ovsenih pahuljica, uz neizostavnu cokoladu, mirisu kao ludi I vabe decu da ih jedu vrele iz rerne 😂. Mekani I vazdusasti, savrseni za uzine ali I za dorucak ilI veceru uz neku dobru toplu cokoladu, caj pa mozda I kafu.

Castim decu, pogotovo ovog mladjeg koji bi stalno jeo nesto slatko . Keksici raznih vrsta I sastava su spas jer ih pravim uglavnom bez secera, od zdravih sastojaka, integralne verzija brasna, biljnih mleka… I BEZ nekih dodatnih glutaminata I ostalih “neophodnih” aditiva pekarske I konditorske industrije…
Potrebni sastojci:
– 1 banana
-100g kokosovog brašna
-700 ml vode
– 3 kašike čia semenki
– 6 kašika kokosovog šećera
– 1 kašičica praška za pecivo
– 100g ovsenih pahuljica
– 200g integralnog pšeničnog brašna
– 100g seckane crne čokolade (ili čoko kapljice ako ih imate)
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 1 kašika tamnog nezslađenog kakaoa

Način pripreme
1. U blender staavite 100g kokosovog brašna i dodajte 700ml vode. Izblendirajte na kratko i ostavite. Nakon 15 minuta ponovo na kratko problendirajte. Na ovaj način pravi se i kokosovo mleko ali ga sada nećemo procediti već ovako izblendiranu smesu dodajemo u smesu za kolače.
2. U činiji izgnjecite jednu bananu, stavite 3 kašike cia semenki, 6 kašika kokosovog šećera, 1 kašičicu praška za pecivo, 100g ovsenih pahuljlica, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g seckane crne čokolade (ili čoko kapljice ako ih imate).
3. Na kratko ponovo izblendirajte kokos mleko pa dodajte u suve sastojke uz dodatak 1 kašičicu ekstrakta vanile.
4. Dobro umešajte i ostavite smesu da odstoji na pola sata.
5. Uključite rernu na 180C.
6. Smesa je tečnija pa koristite kašiku i stavljajte u pleh za pečenje. Iskoristite pola smese za oko 12 većih kolačića, pecite ih oko 15 minuta, ili dok blego ne porumene od dole.
7. U drugu polovinu smese dodajte kašiku tamnog kakaoa i još po kockicu čokolade u sredinu svakog kolačića (opciono).
8. I ove čokoladne pecite isto oko 15 minuta…
9. I uživajte!