MAFINI ZA DJACKU UZINU

Je l se i vama leto završi 1.septembra iako nemate decu koja polaze u školu? Kao da je to neki presek godine i stvari se zarotiraju za 180C pa sve nekako ispocetka… I samo juranjava… Luka je juče prvi put nosio užinu u školu jer sad u drugom razredu, sa časovima koji traju 45 minuta i jednim odmorom od 10 minuta koji provode u učionici, jer ne mogu da se šetaju?!pa mogu da ponesu i užinu?! Ne znam da li uspe da ogladni do tad posle doručka, ali eto, da ne bude da nema užinu 😊! U školi inače, već drugu godinu nema ponuđeno školske užine, što i nije tako loše 😂jer se ona svede na lisnato testo i neko testo iz pekare. Kako je kod vas u školama? Da li vi pakujete deci užinu? Šta im pakujete? Mi smo juče, za prvi dan, spakovali američke palačinke (od banane i ovsenih pahuljica, namaz od kikiriki putera i domaćeg džema od jagoda) i prilog orašastih plodova.

 

Za danas je imao mafine, recept vam ostavljam 👇
.
1.  U 200ml biljnog mleka dodati kašišicu organskog jabukovog sirćeta
2. 3 kašike samlevenog lanenog zrna dodajte 9 kašika vode i promešajte
3.  Ostavite obe tečnosti da odstoje 10minuta, od prve da se napravi mlaćenica a od druge da se napravi „vegan“ jaje 😊
4.  Potrebno vam je još 280g brašna – neka to bude speltino, integralno pšenično, ovseno ili kombinacija nekih integralnih vrsta brašna, nemojte koristiti belo…
5.  80g ovsenih pahuljica
6. 1 kašičica praška za pecivo
7.  80g tečnog zaslađivača
8.  80ml otoljenog kokosovog ulja
9.  150g borovnica ili drugog voća koje dete voli
10.  U zavisnosti koje brašno koristite, možda ćete morati da dodate još mleka, smesa treba da izgleda kao jako gusta smesa za palačinke.
11.  U suve sastojke dodajte tečne sastojke i pomešajte smesu, rasporeditre ih u pleh za mafine. Od ove smese dobićete 15 mafina, pospite ih sa još malo pecite ih na 180C oko 25-30minuta.
.
Biće još predloga za užine, zdrave i brze 🎉
.
Želim vam uspešnu novu školsku godinu 💛

Do sledećeg recepta stay good!

danijela