SIROVA TORTA

možete li da osetite ukus jagoda, nane i lavande zajedno? ova kombinacija ukusa je sakkrivena u sirovoj torici koja je pred vama…

rawcake2

Ova osvezavajuca #sirovatorta brzo se pravi a potreban vam je samo blender pa je odlicna za letnje dane jer nema rerne!!! 
😎
Korica:

  • 20 svezih urmi
  • 100g kokosovog brasna (kod mene ostaci od pravljenja kokosovog mleka #stopfoodwaste )
  • 50g ovsenih pahuljica

 

Blendirajte I ako treba ‘”tecnosti” dodajte malo kokosovog mleka. 😎

 

Za fil:

  • 1 konzerva kokosovog mleka iz frizidera – odvadite samo tvrdi deo (ostatak popiti 😉)
  • 200g potopljenog indijskog orascica na 4h minimum
  • sok pola limuna
  • tecnog zasladjivaca po ukusu (nekoliko kasika javorovog sirupa kod mene)

Sve u blender dok ne bude kremasto I smesu podeliti na 2.

😎
U prvi deo dodala sam sveze ribizle #izmojebaste . Nisam blendirala.
😎
Drugi deo

  • sveze jagode
  • 2 cveta lavande
  • nekoliko listova mente  (nana) sve iz moje baste

 

Sa lavandom nemojte preterivati, jer visak pokvari ukus, postane gorko, sasvim je dovoljno 2 cveta (oko 1 kasika sveze ili pola kasike suve). Sve izblendirati.
😎
Svaki sloj moze na 10-15 u zamrzivac pre stavljanja sledeceg.
😎
Tortu drzati u frizideru a pre posluzivanja moze na pola sata u zamrzivac. Naravno ukusu su na vama, od cokolade, kakaa, drugog voca, limuna, lajma ili drugog zacinskog bilja. Taman za izprobavanje do kraja leta 🌻😎
.
D.

rawcake1

This is refreshing rawcake and it is made quickly, all you need is just a blender and no oven!!! Gift for the 🇺🇲 guests
😎
Base:

  • 20 dates
  • 100g coconut flour (I had leftovers from making coconut stop food waste)
  • 50g oatflakes

😎

Blend and add some “liquids” if needed – some coconut milk.

😎
Cream layer: 

  • 1 can of coconut milk from the fridge- take only hardened part, the liquid is to be drink😉
  • 200g of soaked cashews (4h minimum)
  • juice of half of lemon
  • liquid sweetener if needed (i put 3 TBS of maple syrup).

 

Blend until creamy, divide in 2 parts.
😎
First part – I added some redcurrants from my garden. Don’t blend just mix.
😎
Second layer: add

  • fresh strawberries
  • 2 lavander flowers
  • some fresh mint

 

 

and blend until creamy .

 

Don’t overuse lavander it will get bitter. 😎


Each layer can be placed onto the freezer for 10-15 Mon before spreading the next one.
😎

Keep the cake in the fridge and some 15 min in the freezer before serving. Obviously, tastes are optional – you can use chocolate, lemon, lime other fruits, fresh herbs… you’ll find perfect combo…