VEGAN BAILEYS

Možda ste nekad poželeli da popijete čašicu Baileys-a a vegan ste… postoji rešenje! Recept je malo niže…

bejliz

Verovatno znate da je osnova pića Baileys viski, ali da je drugi sastojak, ono što mu daje kremastu strukturu, biljna pavlaka, Naravno, kravlja… Ako ste ljubitelj Bejliza, pred vama je recept koji ćete brzo napravite a uživaćete u punom ukusu pića!

 

Moja kuma Milica svake godine za praznike pravi Baileys. Posni. Sad je na red stigao i kod mene 😊 Nisam neki konzument alkoholnih pića, ali ako bih birala, moja piće bilo bi Aperol Spritz (nakon mnogo godina u Srbiji) i Margerita, džin tonik i Bejliz! I evo prilike da ga napravite sami jer je jednostavan za pravljenje, sjajno se slaže uz prazničnu trpezu✨🎄

 


✨150 ml viskija (za bezalkoholnu verziju možete koristiti ekstrakt ruma)
✨120ml espreso kafe (može moka ili iz nekog aparata sa kapsulama). Ukoliko nemate možete zameniti kašičicom instant kafe
✨2 kašičice ekstrakta vanile
✨400ml kokosovog mleka (1 konzerva, punomasno)
✨400ml kokosovog mleka
✨10ak kašika tečnog zaslađivača


Možete staviti 2 konzerve kokosovog mleka ako vam ne smeta da bude gusto ( ali ako stavite obično kokosovo mleko i iz konzerve biće taman 😊)

Sve sastojke staviti u blender i miksati. Probati pa dodati još neki sastojak po vašem ukusu – još kafe, još zaslađivača… Čuvati na hladnom mestu ali ne u frižideru jer će se kokosovo mleko stegnuti. Ako se to desi, stavite ga na toplo mesto pre posluženja i promućkajte flašu.

Vreme trajanja: poslužiće preko praznika 😉 ali računajte da može da stoji oko nedelju dana… Taman od Nove godine do Božića 🎄😊

danijela