BRZA VEGAN MOZZARELLA

KOJI BILJNI SIR VOLITE? JA NISAM BAŠ PREZADOVOLJNA IZBOROM I KVALITETOM KOJI NAM SE NUDI NA TRŽIŠTU PA GA ČESTO PRAVIM… PRED VAM JE RECEPT ZA BILJNU MOCARELU.

Nekako smo navikli na sir i puno se jede. Dok nisam bila na vegan ishrani imala sam neke favorite i mislila sam da ce mi to biti problem prelaskom na biljnu ishranu. medjutim, iako ukusi nisu isto kao kod originala (doduše, ja sam te originalne i pomalo zaboravila…) ovo su dostojne zamene, veoma zdrave i lake za pravljenje.

 

Pred vam je recept za  vegan mozzarellu koja uvek da poseban smek kapreze salati a recept je jednostavan, 2 sastojka I mislim da ne moze da vam ne uspe!?! Savrsen je I za pizzu a I za sendvice… 

🍁🍂
Potrebni sastojci:
– indijski oraščić 100g
– psilijum ljuspice – 2 kašike
– voda
– začini: so, limunov sok, beli luk u prahu, nutritivni kvasac
Kao sto rekoh, jednostavno…
 
IMG_20201002_140136-01
Recept:
🌿‌Potopite 100g indijskog oraha na 4sata u vrucu vodu
🌿‌Razmutite 2 kasike psilijuma u 4dcl vode, promesajte I ostavite na 4sata
🌿‌Posle 4h, orascic procedite, stavite u blender, dodajte zgusnut psilijum I blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu.
🌿‌Tadaaaa! I sad jos malo ukusa: kasisica soli, 1 kasika limun soka, pola kasicice belog luka u prahu I opciono: kasicica nutritivnog kvasca. Izblendirajte na kratko da se promesa sve.

 

🌿‌Stavite u ciniju (poprimice oblik cinije) I u frizider na hladjenje bar nekoliko sati.

Et voila!

 

uzivajte i javite utiske!

Love,

D.