VEGE PALACINKE OD 3 SASTOJKA

Kada sam objavila da je sin nosio u školskoj užini palačinke od banana I ovsenih pahuljica, nekolicina vas je pitala za recept… Obećala sam ga, I evo ga 😊 Palačinke od 3 sastojka!

✨200g ovsenih pahuljica malo izblendirajte
✨Dodajte 2 banane
✨500ml biljnog mleka po izboru

Sve izblendirajte i pecite na nelepljivom tiganju. Ukoliko nemate blender možete ih praviti I bez njega, onda prvo dobro izgnječite banane, da budu kremaste pa dodajte ostale sastojke i umutite smesu.  Smesu razredite sa još malo mleka ukoliko se previse zgusne. Tiganj možete premazati sa malo kokosovog ulja ako želite. Važno je da jačina ringle nije na maksimumu, ja od 9 jačina pečem palačinke na jačini 5 I 6. Kašikom ili malom kutlačom vadite smesu na tiganj. Kada se sa jedne strane palačinkice pojave mehurići, vreme je da je okrenete na drugu stranu.

U smesu možete dodati kašičisu praška za pecivo, malo ekstrakta vanile, kašiku sirovog kakaoa, prstohvat soli… Dok pečete prvu stranu, možete dodati par zrna nekog bobičastog voća kao što su maline, borovnice i sl. Dodaci su na vama.

Ukoliko školarcu ili porodici napravite ove super palačinkice, tagujte me da ih vidimo! Da vidimo uz šta ste ih vi pojeli! Uz malo biljnog putera i uz neki tečni zaslađivač? Domaći džem? Zdrava nutela sa barem 70% lešnika? Beli kremić na bazi kokosa i indijskog oraha?

Ja sam na poklon skoro dobila sirup od maslačka zahvalajujući @kvasaclimited I sad smog a testirali  uz Vege puter 🌱🤤

Želim vam lepu i mirnu nedelju ✨