ZDRAV ČOKOLADNI MUS

 

samo tri stvari vas dele od savršeno zdravog čokoladnog musa!

akvafabamus2

Ovo bi trebalo da bude klasika. Ovo je savrseno. Treba vam 20 minuta da napravite, sat vremena da hladite u frizideru i onda samo nekoliko minuta da smazete vas deo 😁

 

Potpuno zdravi cokoladni mus!!! Potrebne su vam samo 3 namirnice – avokado, akvafaba i tamna čokolada!Samo zdrave masti od avokada, tamna čokolada sa puno gvožđa, magnezijuma….

.

.

A znate li šta je akvafaba? Ako ne znate, ne morate da se zabrinete jer je ovo relativno nova namirnica tj otkriće u kulinarkom svetu (čini mi se od 2014). skuvate leblebije i voda koja vam ostaje posle kuvanja je akvafaba! upotrebljava se kao zamena za jaja, od nje možete praviti majonez praviti pavlovu, makaronse itd. Ovde sam je koristila za pravljenje zdrave varijate cokoladnog musa!!!

.

.
Potrebne namirnice:

  • 100ml akvafabe
  • 1 avokado
  • 100g tamne cokolade (ja Sam stavila 130g, od viska glava ne boli 😁)

.
Mutite akvafabu sa malo limunovog soka, trebace vam oko 10-15 minuta dok se ne naprave cvrsti vrhovi (uradite test sa okretanjem cinije sa ulupanom akvafabom naopacke, ako vam padne na glavu trebalo je duze da je miksate 😂).
.
Otopite cokoladu i kad se prohladi, pomesajte je sa avokadom koji je prethodno izblendiran dok ne bude skroz kremast. Pogledajte foto malo niže, kombinacija čokolade i avokadoa… Savršen sklop boja i ukusa!!!

 

Dodajte smesu u akvafabu. Volumen ce pasti ali to je u redu (ja sam umesala kasikom me mikserom), mešajte sporim pokretima od gore na dole. 

 

Premestite u čaše i ostavite barem na nekoliko sati u frižider da se stegne… I to je to!
.
🥑+🍫=💚

cokomus
akvafabamus1
akvafabamus

This should become classic. This is just perfect. It takes some 20 minutes to make, an hour in the fridge to set down and minutes to finish your portion 😁
.
.
AVOCADO & AQUAFABA chocolate mousse
.

  • 100ml of aquafaba
  • 1 avocado, blended until creamy
  • 100g of dark chocolate (but I put 130g, it’ll do no harm 😁)

.
Whip up aquafaba with a dash of lemon, you’ll probably need some 10-15minutes until it forms peaks (do the upside down test, if it falls on your head, you should have whipped it up for a little bit longer 😂).
.
Mix melted chocolate with avocado cream and add it to aquafaba. Volume will come down while you mix it but it’s fine (I used spoon, not mixer). Place in jars /glasses and place in fridge until you…you know….mmmm… Finish it 😍
.

 

🥑+🍫=💚